[Vyřešeno] Jak otevřít dveře kreditní kartou?
Je mi to moc líto, ztratil jsem klíč od předních dveří a teď jsem zamčený a jediný nástroj, který mám, je moje kreditní karta.
Jak mohu použít svou kreditní kartu k otevření dveří, zvláště když není nikdo doma, aby mi pomohl? Jaké typy zámků, pokud existují, lze obejít pomocí kreditní karty a jaká je správná metoda? Existuje také riziko poškození karty nebo zámku během procesu?
K otevření dveří můžete použít kreditní kartu.
Použití kreditní karty k otevření dveří však funguje pouze s určitými typy pružinových zámků nebo zámků, které mají pouze vnější kuželovou západku a zamykají pouze vnější kuželovou závorou.
Pokud má váš zámek závoru proti krádeži nebo závoru, nebo jsou dveře zamčené zevnitř závorou, pak je nebudete moci otevřít pomocí kreditní karty a budete muset najít zámečníka, aby je otevřel pro vás.
Zde je návod krok za krokem:
Krok 1: Zkontrolujte zámek, který chcete otevřít
Ujistěte se, že váš dveřní zámek má pouze vnější zkosenou západku pro zamykání. Zámek dveří se závorou se neotevře. Ujistěte se také, že mezi dveřmi a rámem dveří je dostatečná mezera pro vložení kreditní karty.
Krok 2: Vyberte si měkčí kreditní kartu
Vyberte si flexibilní kartu, nejlepší je nepoužívat kreditní kartu, kterou často používáte, protože by se mohla poškodit. Věrnostní karty nebo karty s prošlou platností fungují dobře.
Krok 3: Vložte kartu do mezery ve dveřích
Zasuňte kartu do mezery mezi dveřmi a rámem dveří, kde je umístěna západka. Nakloňte kartu tak, aby byla kolmo ke dveřím. .
Krok 4: Použijte tlak
Zatlačte na kartu dovnitř a přitom s ní kývejte nebo naklánějte, abyste se pokusili stlačit západku. Cílem je zatlačit západku zpět do rámu dveří, aby se dveře mohly otevřít.
Krok 5: Ohněte kartu
Při zatlačení kartu mírně ohněte směrem k madlu dveří. To pomáhá vytvořit pákový efekt pro obcházení západky.
Krok 6: Otočte rukojetí
Jakmile je západka stlačena, zkuste otočit klikou dveří. Dveře by se měly otevřít.
Krok 7: Pokud je to možné, kartu odřízněte nebo ohněte
Pokud je to možné, zkuste kartu rozříznout do pravého trojúhelníku nebo ji ohnout, aby se vešla do slotu zámku. Samozřejmě je to vaše kreditní karta a vaše kreditní karta se po rozříznutí poškodí, takže buďte opatrní!
Poznámky: Tato metoda funguje u pružinových zámků, nikoli u zámků se závorou. Dávejte pozor, abyste kartu nepoškodili. Je důležité vědět, že to funguje pouze na starších nebo méně bezpečných zámcích. Pokud se často zamykáte, zvažte upgrade na bezpečnější zámek nebo použití chytrého zámku.
Typy zámků, které lze potenciálně obejít pomocí kreditní karty, jsou zámky s pružinovou západkou nebo zámky se šikmou západkou.
Tyto zámky mají pružinový mechanismus, který lze stlačit nebo zasunout zpět do rámu dveří, což umožňuje otevření dveří.
Tato metoda však nebude fungovat u zámků se závorou, které vyžadují klíč nebo jiný specifický odemykací mechanismus.
Zámky s pružinou: Jsou běžné u vnitřních dveří, starších venkovních dveří nebo dveří bez požadavků na vysokou bezpečnost. Samotná západka má mírný sklon, který se při tlaku může zasunout zpět do dveří.
Zámky se šikmou západkou: Podobně jako zámky s pružinovou západkou se nacházejí na jednodušších dveřích a se západkou lze manipulovat posunutím něčeho jako karty proti šikmé straně.
Omezení:
Závory: Kreditní karty nebudou fungovat se závorami nebo jakýmkoli zámkem s pevnou závorou, která vyžaduje k zatažení klíč.
Zesílené zámky: Některé moderní zámky s pružinovou západkou se dodávají se zesílenými zarážecími destičkami nebo technologií proti podložce, která brání této technice fungovat.
Pokud skutečně můžete k otevření zámku použít kreditní kartu, pak je váš zámek velmi nejistý a obávám se o bezpečnost vašeho domova. Dám ti pár rad. Chcete-li zabránit tomu, aby někdo použil kreditní kartu k otevření vašich zamčených dveří:
- Nainstalujte závoru: Závoru nelze obejít kartou.
- Použijte ochranu západky: Kovová deska blokuje přístup k závorě.
- Vyztužení narážecího plechu: K jeho vyztužení použijte delší šrouby.
- Přidejte dveřní řetízek nebo zámek s otočnou tyčí: Poskytuje extra zabezpečení, i když je závora obejita.
- Upgrade na inteligentní zámek: Tyto zámky nejsou ovlivněny bypassem karty. Už se nemusíte bát ztráty klíčů.
- Nainstalujte závoru proti podložce: Speciální závoru, která zabraňuje podložkám.
- Utáhněte vyrovnání dveří: Zmenšete mezeru mezi dveřmi a rámem.
Tyto kroky zvýší zabezpečení vašich dveří a zabrání obcházení platebních karet. Samozřejmě se snažte neztratit klíče.